Towa med Arko & Front, Fredrik med Crash

  

Towa Lindh och Fredrik Danielsson heter vi och bor i Västerås.

Vi har 5 stycken hundar i familjen som vi tränar och tävlar med.

Fredrik tävlar och tränar mest inom den Internationella prövningsordningen (IPO) med sina hundar, men han är nästan lika aktiv i träning inom de svenska brukset och lydnaden.

Hans största framgångar har han haft med sin tik Gaza van de Biezenhoeve. Hon fick tyvärr lämna oss alldeles för tidigt då hon fick en elak cancer vid 6 års ålder. Hon var en Malinois som Fredrik tävlade både SM och VM för Belgiska vallhundar med.

Dom har ett SM guld i IPO för Belgiska vallhundar och ett lagsilver från VM 2013!

Fredrik och Gaza har kvalat in 4 gånger till VM (vara av 2 gånger har dom vart i final) och 3 gånger till SM. De har även tävlat Nordiska mästerskapen i IPO.

Nu har Fredrik en ny stjärna som förhoppningsvis ska bli hans nästa tävlingshund, det är en hane av rasen Malinois som är 2 år. Black Workers Crash

Fredrik har även en ung hane som är 1 år av samma ras som heter Lymmels Jox, det är också en lovade hund.

Towa tävlar och tränar de flesta grenar, men har främst tävlat spår, lydnad och skydd. Äldst i hundflocken är tiken Havrevingens Qaala som är Towas första brukshund och det var med henne allt startade. Innan tävlade hon lydnad med en blandras.

Towa och Qaala har testat på det mesta, lydnad, spår, sök, skydd, IPO, utställning och FH spår. Qaala är en Holländsk Herdehund som är 9 år, hon har tävlat SM i lydnad 4 gånger(kvalat 6 och 2 gånger i final). Hon har även tävlat SM i spår 2 gånger med en 5:e plats som bäst. Numera är hon nästan pensionär, men har startat en ny karriär med FH-spår.

Towas nuvarande tävlingshund heter Arko van de Wolfsklauw och är 6 år, även han en Holländsk Herdehund.

Arko tävlas i lydnad, spår, sök, IPO och skydd. Det är väl skyddet som han visat upp sig mest i. Towa och Arko har vunnits Svenska Mästerskapen för skyddshundar 4 gånger. De har även fått de högsta poängen någonsin på ett mästerskap.

De har även tävlat Nordiska Mästerskapen och har ett guld och en 4:e plats. Arko har även han kvalat in på lydnads SM, men fick stå åt sidan för Qaala.

Under ett år gjorde dom en avstickare från svenskskyddet och provade på IPO, vilket slutade med en 3:e plats på VM för Holländska Herdehund i Holland.

Towas nya stjärna är en schäferhane på snart 2 år, Brigadens Front. Med honom är tanken IPO och de har startat med godkänt BH (Behörighetsprov), IPO 1 på 100-92-95 och ett 1:a pris i Lydnadsklass 1.

För oss är det otroligt viktigt att fysträna och hålla våra hundar i topp trim, men den belastning som blir i träning och tävling så blir det lätt skador. Därför gör vi regelbundna friskvårdskontroller på hundarna.

Utan Redogs hjälp hade vi aldrig vart där vi är med våra hundar!

 

 

 

Läs mer...