Malin & Stefan med Winston

Vi heter Malin & Stefan och bor med våra hundar i Torshälla.

Vi har två borzoier James & Vanya samt två whippets Bailey och Winston. Med Winston och Bailey tävlar vi i Lure Coursing varav Winston är stjärnan i sporten medan Bailey tar det hela med lite mer ro. Vi ställer även ut hundarna utom gamla James en hel del. 

Winston - Pompeca's Ocean Blue Pearl som han heter i stamtavlan har många generationer med Lure Coursing champions bakom sig och har sen han började tävla i Lure Coursing för 2 år sen varit riktigt duktig och tillhört toppskiktet i Sverige, han har redan blivit svensk och dansk Lure Coursing champion. 2017 kvalade ha in till EM i Lure Coursing i Schweiz och blev bästa svenska hane på en fin 21a plats. Winston har även kvalat till EM i Danmark 2018.

När man håller på med Lure Coursing så ställs höga krav på grundfysiken samt smidighet och balans hos hundarna både för att kunna prestera bra samt för att förebygga skador och där har vi fått mycket hjälp hos ReDog. Löpband i vatten är en kanonbra träningsform och där vi sett stor skillnad på hundarnas prestationer och ork när de springer fram över de många gånger kuperade knixiga banorna på fälten.

Vill ni läsa mer om sporten Lure Coursing så klicka här.

 

Winston på språng på LC-fältet - foto Elin Frej©