GK VALLHUND SE AgCh SE Ag(hopp)Ch Movallarens Pea

GK VALLHUND SE AgCh SE Ag(hopp)Ch Movallarens Kate

SE AgCh SE Ag(hopp)Ch Jonnikas Mito

maria alexandersson

Jag heter Maria och bor på landet strax utanför Västerås tillsammans med min familj och alla våra hundar. Min stora passion är agility och mycket av min lediga tid lägger jag på att träna och tävla.

Agility handlar om fart och samarbete och det gäller att hela tiden ge hunden rätt signaler i rätt tid så att den på bästa sätt och utan tveksamheter tar sig igenom loppet. När man uppnår detta tillsammans med sin hund så är känslan inte likt något annat och lyckan total över vad man kan prestera ihop.

Jag har förmånen att få uppleva detta med mina hundar som alla tre är bordercollies. Pi är min andra agilityhund och vi har haft en väldigt rolig och utvecklande resa som till slut resulterade i att vi blev en del av den Svenska landslagstruppen 2013. Pi har kvalat till SM under flera år och placerade sig på en 9e plats individuellt 2013, samma år blev hon 5a på listan över Årets Svenska Agilityhund. Hon har samlat på sig en hel del vinster och placeringar under åren och jag hoppas att vi har många år kvar att prestera på topp.

Kate och Mito kom in i familjen nästan samtidigt och båda har som tvååringar varit representerade på SM 2013, med ett SM lagguld samt en individuell 13e placering som resultat. Båda är också kvalade till nästa års SM. Jag är oerhört stolt över deras prestationer så här långt och vi har många spännande år framför oss.

maria alexandersson2 maria alexandersson3
maria alexandersson4 maria alexandersson5

Jag och mina hundar ingår också i laget Redogs Fanatic Får tillsamman med Rebecka Hansson och Nadine Rinderud/Movallarens Vic. Vi har under åren arbetat fram ett upplägg för varje individ som gör att vi tillsammans ska kunna prestera på topp, detta har resulterat i att vi både tagit SM lagguld 2013 och blivit Årets Svenska Agilitylag 2011.

maria alexandersson6

Grunden till en frisk, stark och framgångsrik hund är en bra uppbyggnad och där har jag Redog, med Stefan i täten tillsammans med sin otroligt kompetenta och trevliga personal, att tacka för allt!!