Sedan hösten 2012 har vi haft på friskvårdskliniken en 4 Leg Check, och den är ett mycket uppskattat hjälpmedel i vår arbetsvardag.  Vi får med mera kunderna nu i friskvård/rehab’s tänket, då de själva kan se och hänga med nu - i både resultat och utveckling under undersökning och som behandling.

Till vår friskvård/rehab klinik som ligger norr om Stockholm kommer både yrkes- och tävlingshundar samt våra älskade sällskapshundar,  både långvägars från Åland som nära , stora som små.

Varmt Välkomna !

Kerstin Anderberg

Svartgarnsvägen 21

184 94 Åkersberga

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070-539 73 00

Öppet: månd-fred. 9-17, även kvällstider månd. & onsd. Tidsbokning.

 

 

Pigga hundar 4LegCheck”I mitt dagliga arbete har jag stor nytta av vågen. Den ger mig direkt feedback på hur min behandling påverkar hunden, djurägaren får ett kvitto på behandlingens effekter och deras hunds välmående. Om inte direkt så till nästa återbesök. Ett uppskattat hjälpmedel helt enkelt!”

PiggaHundar

Leg. Naprapat Oscar Lernell
Tel: 08-646 21 40

www.piggahundar.se
www.naprapat-rehab.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Dipl. Hundfysioterapeut Ankie Laúrsen, Räpplinge, Öland har införskaffat 4Leg Check vilket gör att vi nu kan erbjuda en komplett anläggning för rehabilitering och friskvård.
Vi anpassar all träning efter individens särskilda behov för att optimera träningen som alltid sker i samråd med veterinär.

4Leg Check i kombination med övrig behandling såsom simning, löpband, vibrationsplatta, elektroterapi, ultraljud, massage och stretching gör att vi med kontinuerliga kontroller kan följa hur hunden återgår till korrekt belastning.

Detta hjälper både veterinär och fysioterapeut i den kliniska undersökningen och ger oss en korrekt bild av hundens behov till konvalescens samt en objektiv uppföljning av patienten. Detta i sin tur gör det lättare att ge rätt träningsråd till djurägaren.


Välkommen att boka tid! 0485-56 31 71, 0708-55 89 12
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , www.laursenhundsim.com


 

Djurkliniken Annalysen AB

Djurkliniken Annalysen har införskaffat en 4Leg Check® och har nu möjligheten att mäta hur hundar belastar varje enskilt ben i förhållande med varandra.  Djurkliniken kan nu ge hundarna ännu bättre individuellt anpassning, med skadeförebyggande träningsförslag och rehabiliteringsplaner om olyckan varit framme genom sin nyinförskaffade utrustning.

Välkomna för att reda på hur er hund mår!

Djurkliniken Annalysen AB
Argongatan 89, 703 74 Örebro
Telefon: 019- 6111004
Avbokning av tid kan göras via SMS på tel. 070-5186746 (OBS! Endast avbokningar!)

Öppettider & telefontid
Måndag-Torsdag kl.8.00-17.00
Fredag kl.8.00-15.00
Lunchstängt kl.12.00-13.00


 

Karaby Hundrehab & Smådjursmottagning

tele 046 – 771141

Leg. Veterinär Kerstin Sjöstedt har arbetat med att kombinera sin veterinära roll med hundrehabilitering, och har till sin hjälp en simanläggning för hundar sen 2002. Utöver simning erbjuder Karaby hundrehabilitering andra behandlingar, så som vibrationsträning/behandling, massage och stretching. Karaby hundrehabilitering lägger rehabiliteringsplanen efter varje individs särskilda behov för att uppnå maximala resultat, på optimal med tid. Intresset för hundens rörelseapparat är stort på Karaby hundrehab & smådjursmottagning och därför har de införskaffat en 4Leg Check®. Målet är att säkerställa hundens resultat på träning, balansen i kroppen och kunna påvisa hur hunden själv väljer att belasta sig. Med en korrekt belastning fungerar hunden optimalt och med kontinuerliga uppföljningar kan veterinären se att hunden förbättras av sin träning och blir av med sin eventuella smärta och ökar i muskulatur. Leg. Veterinär Kerstin Sjöstedt ser helt nya möjligheter med att använda sin 4Leg Check® i den kliniska bedömningen och kan nu göra objektiva uppföljningar av sina patienter.  4Leg Check® påvisar hundens behov av konvalescens och tidsperspektivet av den, samt underlättar jobbet att förmedla bra råd & regim för djurägaren mellan besöken.  Karaby hundrehab tar även emot friska hundar för kontroll av muskelbalans, ledstatus, muskelstyrka m.m. för att om möjligt hjälpa sina kunder med förebyggande hälsovård.

 

Bilderna visar en 4Leg Check® kontroll på en av Leg. Veterinär Kerstin Sjöstedt egna hundar. Som vågen visar väger hunden mera på sina framben och ligger inom normalvärden i sin viktbalans.


Möklinta Hundcenter

Veterinär & Hundrehab

Vi har införskaffat 4Leg Check, vilket nu ger oss möjligheten att ge en objektiv bedömning av hundars belastningsproblem och ett bra beslutsunderlag i vår kommunikation med berörda veterinärer.
Vår rehabavdelning erbjuder:

Friskvårdskontroller

Water treadmill

Vibrationsplatta

Akupunktur

Elektroterapi

Ultraljud

Massage och stretching

Kurser

Föreläsningar

Butik med kosttillskott och rehabprodukter

 

 

Välkomna till oss!

Monica Tydén                         Peder Norman                       Mia Adler Westholm

Cert. Fysioterapeut Hund        Leg. Naprapat                       Leg. Veterinär

Dipl. Hundmassör                     Cert. Fysioterapeut Hund

 

Gamla Prästgården, Möklinta

Tfn 072-2118011

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.moklintahundcenter.se