Nadine Rinderud

SE AgCh SE Ag(hopp)Ch Shepherd’s Choice  - ”Timmy”

GK VALLHUND SE AgCh SE Ag(hopp)Ch FIN AgCh FIN Ag(hopp)Ch Movallarens Vic – ”Vic”

Ullbitens Robin – ”Robin”

Movallarens Mike – ”Mike”

Jag heter Nadine Rinderud, är 28år gammal och bor i Västerås. Till vardags arbetar jag som lärare på mellanstadiet. Jag brinner för agility och när jag inte tränar och tävlar med mina egna hundar håller jag en hel del kurser runtom i landet.

Jag nåddes av agilityvärlden för ungefär tio år sedan och efter det har det bara blivit mer och mer. Tjusningen med sporten gör att jag bara inte kan få nog! Agility är en fartfylld och spännande sport där samarbetet mellan hund och förare är oerhört viktigt. Eftersom agility går på tid så gäller det att pusselbitarna gällande tajming, snabbhet, lyhördhet och känsla stämmer till hundra procent. Det är då man upplever det där drömloppet och det är just det som man jag hela tiden strävar efter. 

Jag har fyra hundar, alla av rasen border collie. Timmy är nu pensionär men har under sina framgångsrika år tävlat SM fem år i följd (både lag och individuellt), tagit flera championat, representerat Sverige på European Open samt varit en del av laget ReDogs Fanatic Får som blev Årets agilitylag 2011.

 207217_195149183860647_n

Nu tävlar jag tillsammans med två av mina hundar, Vic och Robin. Vic är den hund som jag hittills har haft störst framgångar med. Tillsammans har vi tagit flertalet agilitychampionat, tävlat SM flera år (både individuellt och i lag) med en tiondeplats individuellt 2012 och ett lagguld 2013 som bäst. År 2012 var vi en del av den svenska landslagstruppen för NM och VM samt representerade Sverige på European Open. Året därpå fick vi äran att representera Sverige på World Agility Open i Oviedo, Spanien. Vic och jag kvalade även in till 2014-års SM i Sollefteå. Jag hoppas på många fler spännande äventyr tillsammans med denna fantastiska hund!

 

Robin började tävla i slutet av augusti 2013 och tävlar nu i klass 3. Han har gjort en oerhörd resa än så länge i sin utveckling och jag tror och hoppas att vi kommer få många framgångsrika och roliga år tillsammans.

Mike är min nya lilla stjärna. Han är än så länge min goa lilla unghund som grundtränas i agility och vallning. Han är systerson till min Vic och jag ser många likheter mellan dem som jag tycker om. Jag ser verkligen fram emot att få debutera med honom i slutet av detta år!

 

Förutom att tävla individuellt så ingår jag och Vic i laget ReDogs Fanatic Får tillsammans med Maria Alexandersson/Movallarens Pea och Jonnikas Mito samt Rebecka Hansson/Movallarens Kate. Vi har tävlat lag tillsammans i ett antal år nu och vi har verkligen hittat en bra struktur för att varje ekipage ska bli en viktig del av laget.  Vi trivs oerhört bra ihop och har verkligen hittat lagkänslan som gör att alla i laget kan prestera på topp och även känna sig trygga i gruppen under press. Tillsammans har vi hittills resultat som Årets Svenska Agilitylag 2011 samt guld på SM 2013. Vi kommer också att stå på startlinjen när årets SM ska avgöras.

 

För att mina hundar ska kunna prestera på denna höga nivå krävs det att jag ger dem förutsättningarna att lyckas med det. Jag har tillsammans med ReDog, med Stefan i spetsen, skapat en väldigt bra årsplan för mina hundar innehållande vila, uppbyggnad samt tävlingssäsong. Jag är väldigt glad och tacksam att få vara en del av ReDog och jag är en väldigt stolt ambassadör för företaget när jag är ute på mina äventyr.

Jag har ReDog att tacka för en stor del av det jag och mina hundar har presterat ute på tävlingsbanorna! Stefan med sin kompetenta och oerhört trevliga personal möter alltid mig och sina övriga kunder med stor kunskap, glädje och engagemang för sitt arbete.

En frisk hund är en glad hund... och en glad hund är en agilityhund!