Reception/butik

Vår butik är en av Sveriges största inom klinik/djursjukhus med ca 200kvm yta. Den innehåller allt från veterinära sjukfoder, friskfoder till kosttillskott, ledskydd, sjukvårdsmaterial, medicinska produkter, specialprodukter, m.m. Receptionspersonalen är ansvariga för butiken och de och tar emot dig och ditt djur i samband med besöket. Om ditt djur har kräkningar, diarré, hosta eller klåda så lämnar du djuret i bilen i väntan på er tur att få komma in via en separat entré, för att reducera på smittorisken.

 

Polikliniken

På polikliniken jobbar våra veterinärer och sköterskor i "team". Här sker varierande arbetsuppgifter så som vaccination, intyg, besiktningar, utredningar, SKK röntgen, seniorkontroller m.m. Ibland kan man behöva utöka utredningar med kompletterande blodprover, röntgen undersökningar, muskelkraftsmätning eller via kirurgi.

 

Poliklinikoperation

Vi utför kirurgiska åtgärder där hunden eller katten kan gå hem samma dag som ingreppet har utförts. Exempel på våra kirurgiska ingrepp är kastration, sterilisering, bölder, spolning av analsäckar, dränering och sårvård. Inför operation kommer ni med förberett djur som inte bör ha ätit på operationsdagen, (fri tillgång på vatten) för att djuret ska må bra under sedering.

 

Röntgen

Vi har en digital röntgenutrustning på kliniken där vi kan bearbeta bilderna på ett smidigt sätt. Röntgenundersökningar ger oss värdefull information i samband med olika utredningar. Vi använder naturligtvis även oss av röntgen vid förebyggande undersökningar så som vid SKK röntgen av armbågar, höftleder och knäleder.

 

Laboratorium

Laboratoriet är välutrustat och vi kan direkt analysera de flesta och mest förekommande blodproverna direkt på kliniken medan ni väntar. Vi analyserar även urinprov, cytologi och parasitprover. De analyser vi inte kan genomföra direkt på kliniken skickas vidare till utvalda externa laboratorium och när svaret kommit kontaktas ni direkt av er veterinär angående resultatet.

 

Hältutredningar

Kliniken har en halkfri hältgång inomhus där hunden visas i olika gångarter samtidigt som veterinär, ortoped eller rehabiliteringspersonal studerar hur hunden rör sig. Vi erbjuder högsta kompetens gällande hältor med både erfaren och högt utbildad personal men kliniken har också den senaste tekniska utrustningen till sitt förfogande, där man bland annat kan mäta hundens belastning mellan fyra ben samtidigt. Vi kan även mäta och se kroppstemperaturer från leder & muskler, ledsvullnad, m.m. För dessa utredningar kommer hundar från hela norden till oss på ReDog AB i Västerås.


 

Rehabiliteringsavdelningen

Vårt syfte med rehabilitering är att förkorta läkningstiden efter skador och operationer för att säkerställa och återställa bästa möjliga funktion hos djuret. Rehab erbjuder även förebyggande friskvård i form av friskvårdsbesiktningar där 4Leg Check® ingår, vattenträning, massage m.m. Vi kan erbjuda behandlingar och träning så som water treadmill, vibrationsbehandling, laserterapi, elektroterapi, intraljud, biolight, treadmill, massage, stretching, ledmobilisering, balansboll, anpassade träningsprogram och eftervårdsråd för alla förekommande ortopediska skador.


ReDog Veterinärklinik i Västerås är Certifierade som Cat Friendly Clinic på Silver-nivå. 

Vi har fått den högsta graden av certifiering som finns för icke jouröppna kliniker dvs - SILVER! 

För dig som kattägare innebär det att vi har en vårdkedja där din katt blir omhändertagen på bästa sätt med ex. eget väntrum och mottagningsrum och att vi håller hög standard på vård och omsorg av din katt. Vår klinik är anpassad för att uppfylla din katts behov samt att vår klinik har en hög nivå på kunskap och utrustning för att ta hand om din katt på bästa sätt.

Cat Friendly Clinic är en internationell kvalitetsstämpel för djursjukhus och kliniker som har anpassat sin verksamhet och utbildat sin personal för att kunna ta hand om och bemöta katter på bästa sätt.  Läs mer om vad Cat Friendly Clinic innebär på www.icatcare.org

 

 

 

Utanför väntrummet finns det veterinärfoder, kosttillskott, leksaker, godis och lite annat till er katt. 

 

  

  

I undersökningsrummen är fönstren ut mot korridoren frostade längst ned så inga andra passerande djur syns vilket gör att katterna kan koppla av ordentligt.