Kennel Elith - Vi är glada att vara sponsrade av ReDog!

Även små hundar behöver de bästa förutsättningarna för att leva ett långt och friskt liv! För oss är det en självklarhet att alla våra hundar, stora som små, ska må bra och vara i topptrim – både fysiskt och mentalt. Därför har vi valt att använda oss av ReDogs fantastiska produkter, såsom klövjeväskor, benmanschetter och täcken, men även kosttillskott. Sedan vi började med produkterna ser vi en tydlig skillnad på hundarna. De bygger fina muskler, får ett mer välbalanserat rörelsemönster och därmed en naturligt bättre hållning. Även mentalt märker vi att de är betydligt mer skärpta och orkar mer. Vi är otroligt nöjda med produkterna och kan varmt rekommendera dem till alla hundägare – oavsett om man har en stor brukshund eller en liten sällskapshund. Alla hundar förtjänar ett hälsosamt liv.

Tack ReDog för era enastående produkter! Utan dessa hade våra hundar aldrig varit i den toppkondition de är i idag!

 

http://www.elith.se/

 

Hej jag heter Bjarne Rikardsson & bor med mina hundar utanför Köping.

Jag har två malinois Radar & Aina som jag tävlar en del i bruks. Radar i Elit spår & skydd men en hel del i drag både på barmark & snö där vi fått ihop 6 SM medaljer, 2 av varje valör.

Jag har också en greysther yngling Bullit på 9 månader, som förhoppningsvis ska bli min nya draghund efter Radar. Radar som hunnit bli drygt 7 år, vilket är en ganska hög ålder dragmässigt, kommer fortsätta ett tag till men byta från cykel- till löpklass med honom till sommaren.

När man håller på med både drag & bruks så ställs höga krav på grundfysiken hos hundarna både för att förebygga skador & för att återhämta sig efter skador & där har vi fått mycket hjälp hos ReDog.

 

Vi heter Malin & Stefan och bor med våra hundar i Torshälla.

Vi har två borzoier James & Vanya samt två whippets Bailey och Winston. Med Winston och Bailey tävlar vi i Lure Coursing varav Winston är stjärnan i sporten medan Bailey tar det hela med lite mer ro. Vi ställer även ut hundarna utom gamla James en hel del. 

Winston - Pompeca's Ocean Blue Pearl som han heter i stamtavlan har många generationer med Lure Coursing champions bakom sig och har sen han började tävla i Lure Coursing för 2 år sen varit riktigt duktig och tillhört toppskiktet i Sverige, han har redan blivit svensk och dansk Lure Coursing champion. 2017 kvalade ha in till EM i Lure Coursing i Schweiz och blev bästa svenska hane på en fin 21a plats. Winston har även kvalat till EM i Danmark 2018.

När man håller på med Lure Coursing så ställs höga krav på grundfysiken samt smidighet och balans hos hundarna både för att kunna prestera bra samt för att förebygga skador och där har vi fått mycket hjälp hos ReDog. Löpband i vatten är en kanonbra träningsform och där vi sett stor skillnad på hundarnas prestationer och ork när de springer fram över de många gånger kuperade knixiga banorna på fälten.

Vill ni läsa mer om sporten Lure Coursing så klicka här.

 

Winston på språng på LC-fältet - foto Elin Frej©

Vi heter Emma Lundgren och Petri Kähäri och bor i Bred Strömsberg mitt emellan Västerås och Enköping.

Vårt största intresse sedan tio år tillbaka är hundsport och vi är nu inne på tävlingshund nummer fyra och fem i raden. Det är främst bruksgrenen rapport som vi tränar och tävlar i, en jätterolig och tuff gren som kräver mental balans, mod, snabbhet, smidighet, styrka och uthållighet hos hunden.

  

Vår nuvarande tävlingshund heter Enduros Diamant och är en svart fyraårig schäfertik. Diamant har allt vi önskat oss hos en hund, hög arbetskapacitet i kombination med mental balans, vilket är viktigt i rapporten där hunden måste kunna växla mellan att kunna ta det lugnt på stationen för att sedan explodera när det är dags att springa.

 

Vår uppfödare, Ingrid Bahlenberg, har formulerat tjusningen med rapport på ett målande vis som vi absolut kan instämma i:

”Lycka för mig är att äga en rapporthund och dela den glädje hunden visar inför att få utföra rapportarbetet, att gå fram till starten med en fokuserad hund vars inre vibrerar av iver och vars yttre uppvisar ett behärskat lugn. När marschkommandot ges är det som att dra korken ur en champagneflaska och man formligen uppfylls av kraften när hunden skjuter iväg framåt.”

Men rapport är också en krävande gren som sliter hårt på hunden. Med erfarenhet av tidigare hundar som vi fått avbryta tävlandet i förtid med till följd av skador, bestämde vi oss när vi började träna Diamant att göra allt som går för att undvika det ödet.

 

Diamant är därför den första tävlingshunden som vi lagt ner lika mycket tid och energi att utveckla fysiken på, som vi tidigare lagt fokus på att träna in själva rapportmomentet. I det arbetet har vi haft jättestor hjälp av ReDog och deras stora kunskap om hundens fysik och hur man utvecklar denna på bästa sätt. Hittills har det gett önskat resultat. Diamant har fått vara oskadad och är dessutom en av Sveriges snabbaste rapporthundar (med reservation för att vi möjligtvis är något partiska…).

Med ReDogs hjälp lyckades vi kvala in till SM i rapport 2014, vilket var vårt mål förra året.

Årets stora mål är en bra placering vid SM i rapport  som går av stapeln den 28 – 30 Augusti i Malmö!